De azi, sănătatea ta este în mâinile noastre!
Telefon 0760 803 874

Drenajul limfatic este un procedeu adresat circulației limfatice care este întotdeauna deficitara la persoanele supraponderale și nu numai.

Care este rolul sistemului limfatic în organismul uman?

Simplificând foarte mult, sistemul limfatic se întinde că o pânză de păianjen în întregul corp, la fel că și capilarele sanguine; însă, spre deosebire de acestea, formează numai o jumătate de circuit. Prin sistemul circulator, sângele pleacă de la inima, face un circuit complet și se întoarce la inima. Sistemul limfatic începe în țesuturi, deci la jumătatea drumului. Capilarele limfatice din țesuturile superficiale sunt situate în imediata apropiere a capilarelor sanguine, având sarcina să preia surplusul de lichide și să-l transporte prin vasele limfatice mari la nodulii limfatici, unde are loc fagocitoza: eliminarea celulelor moarte, a reziduurilor bacteriene etc., după care limfa rămâne curata. Ganglionii sunt niste stații de epurare, filtre ale sistemului limfatic.

În principiu, drenajul limfatic este un masaj ușor, combinat cu aplicarea presiunii uşoare asupra ganglionilor limfatici, puncte cheie din organism unde se adună toxine, pentru a fi drenate în sistemul circulator limfatic. Ganglionii limfatici se găsesc în regiunea gâtului, a sânilor, abdomenului, în zona inghinală și a genunchilor.

Pompajul ganglionilor limfatici și drenajul limfei ajuta la eliminarea apei în exces acumulata în țesutul adipos, a toxinelor și a resturilor metabolice blocate în spațiul interstițial, acumulări care generează celulita dar și inflamarea membrelor inferioare obosite.

Drenajul limfatic asigură o curățare și o regenerare profunda a organismului și de aceea se recomandă în completarea regimurilor de detoxifiere pentru un rezultat optim. Tot prin drenajul limfatic se stimulează eliminarea apei stagnante din organism și se ameliorează aspectul de coajă de portocală a pielii, mult temuta şi nedorita celulită, care, deşi nu este o boală, afectează starea de bine a majorităţii femeilor.

Alte recomandări:                                                           

* tulburări endocrine

* tegument deshidratat sau seboreic

* calvitie

* retențentie de apa

* tulburări ale sistemului imunitar, etc.

Drenajul limfatic este mai mult decât o procedură de intretinere corporala şi in cadrul cabinetului nostru este efectuat de către un specialist kinetoterapeut.

Se recomanda: 1 ședința pe săptămână.

Pretuieste viata!