Daca esti in cautarea unui ritual pentru restabilirea echilibrului interior, iti recomandam sa incerci Reiki.

MikaoUsui

Ce este Reiki?

Este un sistem de evoluţie spirituală prin care omul poate accesa sursa universală de energie, Duhul Sfânt. În toate sistemele existente la ora actuală pe Pământ, oamenii vorbesc despre aceeastă energie, fie îi spun bio-energie, fie Lumină, fie prana, fie chi sau ki, ea este aceeaşi.

Diferenţa între sisteme este modul de a prelua această energie şi modul de utilizare. În qi qung (chi kung/qi gong), tai chi, tao, ea este luată din atmosferă, de la stele etc. În creştinism e luată prin rugăciune, prin împărtăşanie, prin apa sfinţită de la preot, care are acces direct la sursa universală (Duhul Sfânt), iar prin Reiki ai de asemenea acces direct la sursă.

Reiki, supranumita si terapia vindecatoare prin lumina, isi are bazele in la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX. Reiki este o tehnica de vindecare prin atingere, energia traverseaza terapeutul si ii este transmisa persoanei deficitara in energie. Orice lipsa de energie se transforma in boala. Astfel tratarea energetica a persoanei afectate duce la vindecarea ei.

Specialistii spun ca masajul reiki este diferit de un masaj obisnuit, deoarece practicantii nu maseaza muschii sau tesuturile pacientilor, ci doar ating anumite zone. In acest fel, energiile vindecatoare sunt transferate de la maestru la pacient, cu scopul de a diminua stresul, de a relaxa corpul si de a combate durerile. Masajul reiki, care incepe de la cap si continua pana la picioare, iti incarca trupul cu energie, accelerand abilitatea sa naturala de vindecare.

Practicantii sustin ca masajul reiki este unul sigur, neexistand riscul aparitiei unor efecte secundare, stari de disconfort sau dureri. Senzatiile traite de cei are au incercat masajul reiki sunt diferite. Unele persoane au experimentat o senzatie de caldura sau de rece in zonele masate, altele de relaxare spirituala si echilibru.

Masajul reiki duce la calmarea interioara, relaxarea mintii si incetarea continua a gandurilor, grijilor, temerilor. Masajul pune sangele in miscare, ajuta la oxigenarea creierului, la reglarea metabolismului si eliminarea toxinelor. Masajul combinat cu reiki echilibreaza chakrele si stimuleaza cantitatea de energie vitala in corp.

Problemele de sanatate sau durerile sunt rezultatul deficientei sau obstructionarii energiei.

Vindecarea prin bioenergie, sau masajul fara contact, amelioreaza perturbatiile din aura (scanare). Pentru aceasta tehnica, bioterapeutul isi deschide si isi sensibilizeaza chakrele mainilor (centrii vitali de energie din palme). Bioterapeutii pot astfel sa detecteze atat congestia (un blocaj energetic), cat si epuizarea (o deficienta de energie) in timp ce-si trec mainile peste corpul unui pacient. Vindecarea  mai cuprinde si alte doua tehnici ale mainilor ( pase energetice)  si maturarea, o curatare manuala a congestiei sau energiei impure, si energizarea (consolidarea zonelor cu deficiente pranice). Bioterapeutul foloseste energia mainilor  pentru a transfera cu blandete energia de la o zona la alta si ofera o eliminare mai concentrata, mai completa  a congestiei energetice, in functie de zona si de “incapatanarea” blocajului energetic.

Terapeutii Fiziolife Estetique care efectueaza acest masaj sunt maestrii Reiki. Vei simti diferenta.

Masajul Reiki se realizeaza intr-un cadru extrem de relaxant: lumanari si betisoare incandescente, uleiuri aromate, muzica de relaxare. Efectul aproape imediat al unei astfel de sedinte este starea mentala pozitiva, diminuarea sau chiar disparitia depresiei, insomniilor sau anxietatii si o stare de concentrare crescuta. Masajul Reiki este un medicament natural fara nici un fel de reactii adverse care iti ofera o stare de relaxare profunda. Cele mai multe persoane care incearca acest tip de masaj spun ca pot simti energia pozitiva si o stare placuta de plutire, relaxare si calmare a gandurilor. Daca ai nevoie de o pauza de la starea de agitatie zilnica, masajul Reiki este perfect pentru tine.

reiki