De azi, sănătatea ta este în mâinile noastre!

Drenaj limfatic medical

Drenajul limfatic este un procedeu adresat circulației limfatice care este întotdeauna deficitara la persoanele supraponderale și nu numai.

Care este rolul sistemului limfatic in organismul uman?

Simplificand foarte mult, sistemul limfatic se intinde ca o panza de paianjen in intregul corp, la fel ca si capilarele sanguine; insa, spre deosebire de acestea, formeaza numai o jumatate de circuit. Prin sistemul circulator, sangele pleaca de la inima, face un circuit complet si se intoarce la inima. Sistemul limfatic incepe in tesuturi, deci la jumatatea drumului. Capilarele limfatice din tesuturile superficiale sunt situate in imediata apropiere a capilarelor sanguine, avand sarcina sa preia surplusul de lichide si sa-l transporte prin vasele limfatice mari la nodulii limfatici, unde are loc fagocitoza: eliminarea celulelor moarte, a reziduurilor bacteriene etc., dupa care limfa ramane curata. Ganglionii sunt niste statii de epurare, filtre ale sistemului limfatic.

În principiu, drenajul limfatic este un masaj usor, combinat cu aplicarea presiunii uşoare asupra ganglionilor limfatici, puncte cheie din organism unde se adună toxine, pentru a fi drenate în sistemul circulator limfatic. Ganglionii limfatici se găsesc în regiunea gâtului, a sânilor, abdomenului, în zona inghinală şi a genunchilor.

Pompajul ganglionilor limfatici si drenajul limfei ajuta la eliminarea apei in exces acumulata in tesutul adipos, a toxinelor si a resturilor metabolice blocate in spatiul interstitial, acumulari care genereaza celulita dar si inflamarea membrelor inferioare obosite.

Drenajul limfatic asigură o curatare si o regenerare profunda a organismului si de aceea se recomandă în completarea regimurilor de detoxifiere pentru un rezultat optim. Tot prin drenajul limfatic se stimulează eliminarea apei stagnante din organism şi se ameliorează aspectul de coajă de portocală a pielii, mult temuta şi nedorita celulită, care, deşi nu este o boală, afectează starea de bine a majorităţii femeilor.

Alte recomandari:

  • tulburari endocrine
  • tegument deshidratat sau seboreic
  • calvitie
  • retentie hidrica
  • tulburari ale sistemului imunitar, etc.

Drenajul limfatic este mai mult decât o procedură cosmetică şi in cadrul cabinetului nostru este efectuat de către un specialist kinetoterapeut.

Se recomanda: 2 sedinte pe saptamana.

[preturi]