Kinetoterapie

Aveti un serviciu care va tine captiv pe scaun ore in sir, aveti dureri articulare sau pur si simplu aveti nevoie de un moment de relaxare? Fiziolife Estetique va ofera solutia potrivita pentru problemele dumneavoastra prin Kinetoterapie.

Kinetoterapia este cunoscuta ca fiind ramura medicinei care se ocupa cu refacerea si recuperarea organismului cu ajutorul miscarii. Kinetoterapia este recomandata intr-o gama foarte larga de afectiuni: reumatice, neurologice, ale aparatului cardiovascular, respirator, boli metabolice (obezitatea, hipercolesterolemia), maladii congenitale, boli endocrine (diabetul zaharat), mergand pana la tratamentul colonului iritabil, etc.

Pot fi tratate cu rezultate foarte bune urmatoarele afectiuni: neuropatii periferice, artroza, discopatia cervicala si lombara, tendinite, bursite, sechele post-traumatice, sechele AVC, crampe musculare, PSH (periartrita scapulo-humerala), tulburari de postura (scolioza, cifoza, hiperlordoza), osteoporoza.

Un program de kinetoterapie eficient poate reduce semnificativ pentru perioade mari de timp pericolul de apariţie a durerilor lombare si în cazurile de hernie de disc. Pentru aceasta, trebuie urmat un program riguros, în funcţie de cauzele care au generat suferinţa.

kineto_photo7

Solicitările foarte mari ale coloanei vertebrale la eforturi (ridicarea de greutăţi mari în poziţii incorecte) pot duce la fisurarea inelului fibros al vertebrei. Bolnavul simte o durere violentă, care nu-i mai permite să se mişte din poziţia respectivă. Dacă după acest episod îşi continuă activitatea, fisura poate înainta şi poate duce la iritarea rădăcinilor nervilor care ies din măduva spinării. Fără tratament, boala avansează şi poate duce la paralizie.
Specialistul kinetoterapeut, prin programul individualizat pe care i-l concepe, urmăreste sa relaxeze musculatura contracturata şi sa asuplizeze trunchiul inferior (remobilizarea coloanei).
Gimnastica medicala se continuă şi în perioada cronică, prin consolidarea asuplizării coloanei vertebrale lombare, dar cu accent pe tonifierea musculaturii trunchiului.

Kinetoterapia se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, incepand cu bebelusii  cu diferite afectiuni (gimnastica medicala de recuperare pentru displazie de sold, picior stramb congenital, platfus, genu-varum sau valgum, tetra si para- pareze, spina bifida, picior equin), copiii si adolescentii (gimnastica medicala de recuperare pentru corectarea deficientelor de coloana), viitoarele mamici si continuand cu adultii sanatosi care vor sa evite sedentarismul sau bolnavi care necesita tratament.

Este important si rolul profilactic al kinetoterapiei, care impiedica aparitia unei serii largi de afectiuni, pornind de la cele ce deriva din statul in exces la birou, pana la cifozele si scoliozele adolescentilor. Se pastreaza astfel mobilitatea si se evita aparitia anchilozelor.

In cadrul sedintelor de Kinetoterapie, pacientul participa activ, fizic si psihic la propria recuperare. Profesorul de Kinetoterapie al Fiziolife Estetique cu specializare pe aceasta ramura lucreaza impreuna cu dumneavoastra in vederea recuperarii zonelor afectate. Cunostintele detinute in domeniul Kinetoterapiei, dar si experienta dobandita ii permit specialistului kinetoterapeut o realizare corecta a miscarilor fizice astfel incat organismul dumneavoastra sa se recupereze integral dupa doar cateva sedinte.

Kinetoterapia are efecte pozitive si asupra psihicului, contribuind la integrarea pacientului in viata de familie si societate. Acest lucru este posibil cu ajutorul specialistului nostru kinetoterapeut care isi aduce un aport semnificativ la normalizarea vietii psihice.