Tratament IPL pete si leziuni pigmentare
IPL este singura tehnica care poate trata petele si leziunile pigmentare!
Modificarea pigmentara a pielii se produce in timp, prin expunerea indelungata la radiatiile ultraviolete naturale sau artificiale sau la diversi alti factori din mediul inconjurator.
Apar astfel pistruii si asa zisele pete de batranete, cu localizare in special pe zonele fotoexpuse: fata, decolteu, maini.
O alta cauza sunt dezechilibrele hormonale, acestea rezultand in melasma sau cloasma, o afectiune care se manfesta prin pete inchise la culoare care apar pe toata regiunea fetei. La femeile gravide poate aparea, tot datorita dezechilibrelor hormonale, o pigmentare (cloasma gravidica) la nivelul fetei, care de multe ori persista dupa nastere.
Aceste afectiuni sunt de fapt acumulari de melanina (pigmentul natural al pielii), motiv pentru care se numesc hiperpigmentari si apar mai inchise la culoare decat zonele inconjuratoare.
Pentru tratamentul acestor pete inestetice, Fiziolife Estetique propune tratamentul neinvaziv cu lumina intens pulsata (IPL).
Clasificarea melasmei in functie de localizare;
Centrofaciala – frunte, obraji, nas, buza superioara, barbie;
Pometi;
Mandibulara;
Aplicatii ale tratamentului:
Petele maronii din nastere;
Pistrui;
Petele care apar dupa expunerea indelungata la soare;
Pete maronii care au aparut pe zonele expuse la soare;
Petele care au ramas in urma vindecarii acneei.
Care este principiul de actiune?
Principiul de actiune este simplu: lumina intens pulsata tinteste melanina din aceste leziuni si o distruge cu ajutorul caldurii. La cateva zile dupa sedinta, petele apar in mod paradoxal un pic mai inchise la culoare decat erau initial, pentru ca ulterior sa se produca o “cojire” a acestora si pielea sa ramana curata. Uneori, acest fenomen apare chiar dupa prima sedinta, insa de multe ori se produce o depigmentare (decolorare) treptata a leziunilor, pe parcursul mai multor sesiuni.
Eficienta tratamentului depinde de mai multi factori:
Vechimea leziunilor;
Profunzimea acestora;
Expunerea ulterioara la soare;
Tratamentele complementare.
Astfel, leziunile noi si superficiale raspund mult mai bine si mai repede la tratament si pot fi tratate pana la disparitie completa. Pentru cele vechi sau situate mai profund in piele, sunt necesare mai multe sedinte si se obtine o clarificare de pana la 60-70%.
Este foarte importanta protectia solara, mai ales pentru petele aparute in urma expunerii la radiatiile ultraviolete. Acasa, pielea trebuie ingrijita corespunzator cu produse de albire.
Este foarte important de retinut ca nu pot fi tratate toate tipurile de leziuni hiperpigmentare. Din acest motiv este necesar ca inainte de tratament sa aiba loc o consultatie si o discutie cu medicul dermatolog.