Terapie Craniosacrală Biodinamică

Ce este Terapia Craniosacrală Biodinamică

Terapia Craniosacrală Biodinamică își are rădăcinile în osteopatie și este un tratament holistic, profund, non-invaziv, dedicat întregului corp. Se efectuează pe o masă de masaj, pacientul este complet îmbrăcat, iar atingerea terapeutului este ușoară, aproape insesizabilă pe alocuri, dar totuși resimțită în corp. Tratamentul se axează pe susținerea sănătății întregului organism, dar cu precădere a sistemului nervos. Acesta este sistemul care dictează toată funcționarea organismului, transmițând și receptând informații în mod constant.

Terapeuții specializați în Craniosacrală Biodinamică înțeleg modul în care manifestă în corp un sistem nervos sănătos care funcționează optim, dezvoltând prin instrucție abilități de percepție a schimbărilor fiziologice subtile. Terapeutul identifică părțile sistemului nervos care nu funcționează în parametri optimi și ajută sistemul să se reechilibreze. Mai exact, conduce corpul din sistemul nervos simpatic (responsabil pentu starea „luptă și fugi”) în sistemul nervos parasimpatic (responsabil de starea „odihnește și digeră”) pe care îl accesăm de cele mai multe ori doar în timpul somnului. Odată reechilibrat, organismul poate intra în procesul de autovindecare.

Cum se desfășoară o ședință de Terapie Craniosacrală Biodinamică

Ședința începe cu o evaluare realizată de către terapeut – o serie de măsurători specifice și continuă cu o serie de manevre de osteopatie. Manevrele diferă de la pacient la pacient și au rolul de a facilita reechilibrarea fiziologică a organismului.

Terapia propriu-zisă poate începe de la cap, de la picioare sau din zona sacrului. Atingerea este foarte ușoară, folosită de terapeut pentru a asculta ritmul subtil al sistemului nervos și pentru a observa schimbările care au loc în corp. În timpul ședinței, în funcție de zonele cu probleme, practicianul se poate muta în diferite zona ale corpului care necesită tratament.

Pe tot parcursul ședinței, pacientul este îmbrăcat complet, dar recomandăm purtarea unor haine cât mai comode, atât pentru facilitarea manevrelor inițiale de osteopatie, cât și pentru a contribui la o relaxare mai profundă pe patul de masaj. O ședință durează între 60 și 90 de minute.

Ce afecțiuni pot fi tratate cu ajutorul Terapiei Craniosacrală Biodinamică

Terapia Craniosacrală Biodinamică se bazează pe capacitatea corpului de a se autovindeca atunci când i se creează condițiile optime și nu interacționează în mod negative cu niciun fel de altă formă de terapie sau tratament medicamentos. Este o terapie fără risc sau efecte secundare, rezultatul principal fiind un corp capabil să funcționeze la nivel ridicat de performanță.

Terapia Craniosacrală Biodinamică este recomandată cu precădere în caz de:

  • Migrene și dureri de cap;
  • Dureri cronice de gât și spate;
  • Stres fizic, emoțional și probleme legate de tensiuni nervoase;
  • Stres post traumatic;
  • Oboseală cronică, insomnia.