terapie acnee IPL
Terapie acnee IPL (IPL pentru tratarea acneei)
Prinde oferta!
1 sedinta IPL fata, gat + masca calmanta si hidratanta = 200 ron
Ce este acneea?
Acneea este cea mai frecventa problema a tenului care afecteaza inevitabil viata fiecaruia dintre noi la un anumit moment. Poate sa apara la orice varsta, insa adolescentii sunt cei mai afectati de aceasta problema, deoarece pe langa afectarea sanatatii si a aspectului fizic, acneea isi rasfrange efectele negative chiar si in planul integrarii sociale. Daca problemele sunt grave se poate ajunge pana la stari depresive si, implicit, izolarea persoanei respective.
Acneea este o dermatoza inflamatorie aparuta pe fondul pielii seboreice, care survine pe un teren genetic predispus si caracterizata de comedoane, papule, pustule foliculare,chisturi sebacee.
Netratata corespunzator, acneea are evolutie ciclica, alternand perioadele de ameliorari (cand vi se pare ca ati scapat de probleme), cu perioade de exacerbari spontane. Intensificarea eruptiei are loc toamna, cand scad radiatiile ultraviolete, precum si in perioada premenstruala, cand se accentueaza tulburarile hormonale, care intensifica secretiile de sebum.
Cele mai afectate suprafete ale pielii sunt acele zone in care se gasesc cele mai multe glande sebacee: fata, pieptul, umerii si spatele. Acneea poate fi intalnita si pe brate sau chiar coapse, insa cazurile sunt extrem de rare.
Acizii grasi Omega 3 (care se regasesc in somon, in suplimentele nutritive cu ulei de peste) si antioxidantii ca vitamina A, C si E, precum si flavonoidele din vinul rosu, fructe si legume colorate si ceai verde, au un efect anti-inflamator asupra pielli. Zincul si seleniul sunt de asemenea benefice, precum si o dieta bogata in fibre, pentru prevenirea episoadelor acneice.
De cate feluri poate fi acneea?
Acneea poate fi de mai multe feluri:
– acneea vulgara;
– acneea juvenila;
– acneea chistica (acneea polichistica sau nodulochistica);
Care sunt cauzele aparitiei acneei?
– dereglarile hormonale;
– stresul;
– alimentatia nesanatoasa;
– transpiratia;
– folosirea produselor nepotrivite pentru ingrijirea tenului;
– excesul de sebum;
– factorii genetici;
– diferite bacterii.
Tratamentul acneei se realizeaza prin mai multe metode: tratament medicamentos antibacterian, antiinflamator, tratament igieno-dietetic alimentar, local cu creme, si nu in ultimul rand, cu ajutorul aparatelor: tratamentul cu laser al acneei active si tratamentul complicatiilor acneei,si anume a cicatricelor postacneice. Cele mai bune rezultate in tratamentul acneei le vom obtine doar in combinatia celor 3 tipuri de tratament enumerate mai sus.
Cum functioneaza IPL?
Tratamentul cu laser are urmatoarele obiective: scaderea secretiei de sebum si inlaturarea retentiei de sebum.
Acestea se realizeaza prin actiunea directa, ce o exercita energia luminii laser, asupra foliculului pilos-rezervor al sebumului. Lumina laser actioneaza asupra fibrelor de colagen din componenta foliculului pilos, contractandu-le. Drept consecinta obtinem un folicul pilos mult mai mic de volum, cu un continut mic de sebum, continut insuficient pentru dezvoltarea bacteriilor ce provoaca acnea.
Cum se face IPL?
Pacientii, vor purta ochelari de protectie pentru a proteja ochii de lumina intensa, iar apoi este aplicat un gel rece in zona pentru a fi tratate inflamatiile. Gelul ajuta fascicolul de lumina si la racirea pielii in timpul tratamentului.
Aplicatorul este asezat pe piele, si impulsuri scurte de lumina, si de mica durata, sunt livrate in derm. Aplicatorul este apoi mutat la o alta zona a pielii, iar procesul se repeta pana cand toate zonele afectate de acnee au fost tratate.
Odata ce tratamentul este terminat, gelul este indepartat si se aplica o crema hidratanta cu factor de protectie. Fiecare tratament dureaza de obicei aproximativ 30 de minute, iar majoritatea pacientilor necesita intre 4 si 6 sesiuni pentru imbunatatirea semnificativa a starii lor.
Cum simt IPL?
Tratament cu IPL nu este dureros, si nu necesita anestezie pentru aceasta procedura. Majoritatea pacientilor simt un disconfort usor pana la moderat, mai degraba o senzatie de intepatura usoara, deoarece pielea se incalzeste cu fiecare puls de lumina.
Roseata si senzatia de caldura la nivelul pielii sunt normale dupa tratament, simptome care dispar in cateva ore dupa efectuarea procedurii cu IPL.
Contraindicatii
Majoritatea pacientilor au avut o experienta fara efecte secundare la tratamentul IPL, dar in cazuri rare poate exista decolorarea pielii in zonele tratate, pielea devenind mai fina si mai catifelata. Caderea parului in zonele tratate poate fi permanenta. Blistere mici pot aparea ca un efect secundar al sesiunilor cu IPL, de asemenea.
Tratamentele cu IPL nu sunt recomandate pentru persoanele cu pielea foarte inchisa sau care sunt cu pielea foarte bronzata, iar tratamentul nu a fost dovedit sigur pentru femeile gravide. Cei care sunt pe prescriptie de medicamente pentru tratamentul de acnee, ar trebui sa consulte un medic inainte de a fi supusi tratamentului cu IPL.
Programeaza acum o consulatie pentru a afla de beneficiile acestui tratament revolutionar!
Apeleaza cu incredere la specialistii FIZIOLIFE ESTETIQUE si te vei convinge de rezultate!
Lasa pielea ta in grija noastra!
Pretuieste viata!