Arta machiajului profesional

Machiajul a fost folosit de-a lungul timpului cu diverse ocazii: pentru a face diferenta intre sexe si intre clasele sociale, in scopuri rituale, sub forma de camuflaj, pentru a acoperi imperfectiuni cutanate sau pentru a capata o noua identitate. Din cele mai vechi timpuri, cosmeticele au avut un rol deosebit de important in transfigurarea femeii.

Folosirea produselor cosmetice si a machiajului a fost inregistrata cu 4000 de ani inainte de Hristos. Reginele antichitatii, Cleopatra si Nefertiti au fost printre primele femei celebre care au folosit intr-un mod deosebit arta machiajului pentru a-si accentua frumusetea naturala. Ulterior machiajul s-a dezvoltat intr-o forma unica de arta si a cunoscut diverse etape, care au fost influentate de diversi factori precum religia, curentele sociale si politice.

Machiajul joaca un rol deosebit de important in crearea unui look aparte, care sa exprime stil si bun gust. Aplicarea atenta a machiajului poate produce intalnirea dintre cum arata orice femeie si idealul ce si-l doreste in legatura cu aspectul chipului sau. Un „chip nou” poate conferi o mai mare incredere in sine si in acelasi timp poate fi o experienta stimulatoare pentru persoana iubita.

Machiajul trebuie ales in functie de forma fetei, vestimentatie, coafura si eveniment. Utilizarea machiajului este folosita pentru trezirea si stimularea anumitor sentimente si calitati, atat in persoana care priveste, cat si in cea care este machiata intr-un anumit fel.

Machiajul face femeia sa se simta completa!

machiaj profesional

Autor: Raluca Paraschiv, Make-up Artist

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *